Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

Neverovatni Gambit savladao Envy sa 3-0 u finalu Mastersa u Berlinu

Sinoć se završio VALORANT Masters u Berlinu, a mi smo dobili novog šampiona, pošto je u velikom finalu Gambit savladao Envy sa 3-0, čime su osvojili novčanu nagradu od $225.000 i osigurali plasman na završni Champion turnir, koji će se održati krajem godine.

Kao šampioni Evrope, Gambit je bio jedan od vodećih favorita za osvajanje celog turnira, ali nakon poraza u grupi od 100 Thievesa, njihov plasman u četvrtfinale je bio pod znakom pitanja. Ipak, drugom pobedom nad ekipom Crazy Racoons su uspeli da osvoje to drugo mesto, pa je usledio okršaj sa šampionima Koreje, ekipom Vision Strikers. Mnogi su verovali da ćemo u finalu najverovatnije gledati VS i Sentinels, ali je Gambit ubrzo stavio tačku na tu ideju, poštu su korejsku ekipu eliminisali već u četvrtfinalu.

Samo dan kasnije ih je čekao G2 Esports. Očekivali smo neizvesnu borbu između dve evropske ekipe, ali je usledila katastrofa za Mixwella i njegovu ekipu. Gambit je prvu mapu dobio sa 13-10, da bi onda na narednoj po prvi put na jednom internacionalnom turniru videli pobedu jedne ekipe od 13-0. Gambit je bio nezaustavljiv i potpuno zaslužno su se plasirali u veliko finale, gde ih čekao Envy, koji do tada nije izgubio nijednu mapu, a eliminisao je ekipu poput Sentinelsa i 100 Thieves-a.

Opširnije na RUR Esports