Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

NRG se vraća na League of Legends scenu

Čuvena američka esports organizacija, NRG, se udružila sa kompanijom CMG.ASIA kako bi zajedno otkupili jednu od najboljih League of Legends ekipa iz Vijetnama.

Za razliku od tada, kada su se takmičili u Severnoj Americi, ovoga puta su se odlučili da otkupe najbolji tim iz Vijetnama, šampiona VCS Spring Splita, GAM Esports.

NRG je poslednji put imao profesionalni tim 2016. godine kada su otkupili mesto koje je pripadalo Team Coast-u u severnoameričkom LCS. U to vreme, njihov sastav su činili igrači poput Quasa, Santorina, GBM-a, Ohq-a i KiWiKiD-a. Ekipa je završila na petom mestu u prolećnom Splitu i devetom na leto. Sa još uvek postojećim sistemima ispadanja, NRG je na kraju ispao iz lige, izgubivši mesto od Phoenix1-a uoči prolećnog Splita 2017. godine.

„Pošto su ljudi u jugoistočnoj Aziji vrlo strastveni kada je u pitanju esport, mislili smo da je Vijetnam savršeno mesto za pokretanje globalne ekspanzije NRG-a“, rekao je suosnivač i izvršni direktor NRG-a Endi Miler.

U međuvremenu, GAM je uvek završavao sezonu na jednoj od najbolje tri pozicije. Završili su prvi u regularnom delu sezone četiri puta zaredom od Letnjeg Splita 2019, a upravo su osvojili VCS Spring Split prvenstvo nakon što su završili sa rekordnih 13-1.

Uz podršku NRG-a na njihovoj strani za sledeću sezonu, možemo da očekujemo da će GAM uspeti da se vrati na Worlds kasnije ove godine.

Detaljnije na RUR.rs