Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

Aleksa ”Aky” Kreculj: ”Dečački san mi je da zaigram profesionalno”!

Kao što smo pre neki dan najavili preko tvitera, zainteresovani smo da radimo intervjue sa ljudima iz gejming zajednice, a sve što je potrebno da uradite, jeste da nas kontaktirate. Jedan od prvih ljudi sa kojima smo stupili u kontakt je Aleksa ”aky” Kreculj.

Aleksa je neko ko već nekoliko godina igra CS:GO poluprofesionalno, a nakon kraće pauze koju je napravio zbog škole, odlučio je ponovo da se oproba. Trenutno nastupa za ekipu Defusero, koja se takmiči u ESEA Open ligi, a životni san mu je da jednog dana dospe i do profesionalnog nivoa.

Pozdrav Aky. Reci nam nešto o sebi i čime se baviš?

Pozdrav svima! Zovem se Aleksa Kreculj, živim u Sefkerinu i imam 21 godinu. Student sam Fakulteta Informacionih tehnologija na smeru Softverskog Inženjerstva. Trenutno nastupam za ekipu Defusero u CSGO-u, a u slobodno vreme volim da radim na malim projektima u sklopu freelancing-a.

Kada si počeo da igraš Counter Strike i da li igraš još neke video igre?

Counter Strike sam počeo da igram u periodu 2005/06. godine. Tada je bila aktuelna verzija CS 1.6. Kod mene u kući nismo još uvek imali internet pa sam konstantno igrao protiv botova public mečeve, sve dok jednog dana nisam otišao u igraonicu i zaigrao protiv pravih ljudi. Tada mi se stvorila ljubav prema Kanteru i ostalim igricama. Sa CS:GO verzijom sam se prvi put susreo 2012. godine, kada sam je osvojio preko jednog giveaway-a. Trudim se da mi fokus bude uglavnom na CS:GO-u, ali takođe volim da probam i novije naslove.

Opširnije na RUR Esports