Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

Luka ”c0llins” Živanović: Ako na ovom nivou niste konstantni, nikada nećete biti dovoljno dobra ekipa”!

Domaća esports scena raste iz dana u dana, naročito kada je u pitanju CS:GO, jedna od najpopularnijih igara u Srbiji. Ako ste ikada imali priliku da pratite istu, verujem da se čuli za Luku ”c0llins” Živanovića, jednog od najboljih srpskih igrača koji još uvek nije zaigrao u inostranstvu.

U svojoj karijeri nastupao za nekoliko ekipa, ali je najviše uspeha ostvario u dresu 4Glory-a, ekipe za koju i dan-danas nastupa. Za ovih godinu dana je uspeo da osvoji dva trofeja, a sada će pred sobom imati novi izazov, pošto se Glorija pre samo par dana rastala sa dvojicom igrača. C0llins je dokazao da može da se takmiči i sa mnogo poznatijim ekipama, a sa dva dobra pojačanja, verujem da ćemo uskoro gledati nikad jači 4Glory.

Mi smo već neko vreme imali veliku želju da kontaktiramo Luku i da mu postavimo nekoliko pitanja, a pre neki dan smo to konačno i uradili.

Pozdrav Luka, reci nam nešto o sebi. Čime se baviš i šta radiš kada ne igraš CS?

Zdravo. Ja sam Luka Živanović, iz Valjeva i imam 23 godine. Trenutno predstavljam ekipu 4glory u CSGO-u, a pored toga sam student Informacionih tehnologija na Fakultetu tehničkih nauka. U poslednje vreme sam zavoleo i šah, tako da je i to nešto čemu sam se posvetio u slobodno vreme.

Kada si počeo da igraš CS, a kada si shvatio da ovime želiš da se baviš profesionalno?

CS sam počeo da igram još dok sam bio u osnovnoj školi. Mislim da je to bio četvrti ili peti razred, ali tada još uvek nisam igrao u kontinuitetu, već sam pravio česte pauze. To je bila verzija 1.6, a od tada je prošlo desetak godina. CS:GO počinjem da igra tek 2015. godine, doduše, ponovo sa pauzama. Tek krajem 2017. godine shvatam kuda sve ovo vodi i tako se polako, ali sigurno, upuštam u ove vode.

Opširnije na RUR Esports