Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

Gejb se konačno oglasio: TI10 premešten u Bukurešt, odložen za oktobar

Izvor: RUR

Svega mesec dana pred njegov početak, saznali smo da je The International 10 ostao bez svog domaćina. Sada smo konačno dobili novo mesto i datum održavanja takmičenja – vidimo se 7. oktobra u Bukureštu!

Ovogodišnji The International šampionat je originalno trebalo da se održi u Stokholmu u Avicii areni, u periodu od 5. do 15. avgusta. Kako smo saznali da je Švedska u zadnjem momentu ispalila čitavu Dota 2 zajednicu, Valve je odmah započeo potragu za novim domaćinom najvećeg esports turnira svih vremena.

Prema najnovijim vestima saznajemo da je TI10 premešten u Bukurešt, i da će se odigrati u periodu od 7. do 17. avgusta. Najbolje ekipe na svetu će se boriti za nagradni fond od 40 miliona dolara u najvećem rumunskom stadionu, Arena Nationala.

Kako nismo sigurni kako će se do tada razvijati COVID-19 situacija, teško nam je da predvidimo da li će turnir primati navijače. Ipak držimo palčeve, jer The International nikada nije bio bliže Srbiji, a možda nikada više neće ni biti. Ako ste veliki ljubitelj Dote 2, možda ćete dobiti priliku da konačno uživo ispratite najveći internacionalni esports okršaj svih vremena.

Kvalifikacije za TI se završavaju krajem nedelje, kada ćemo dobiti finalnu postavu svih 18 ekipa. Pravo pitanje je, kako će Valve popuniti predstojeća 3 meseca? Šta spremaju za profesionalnu Dota 2 scenu? (verovatno ništa)