Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

REVIEW: Bang & Olufsen Beosound A1

Nekada je bilo ubedljivo najbitnije imati neki muzički uređaj u kući preko koga ćete puštati prvo ploče, pa kasnije kasete, na kraju diskove ali pojavom interneta kao da je sve to otišlo negde daleko. I sada više ti muzički uređaji ne moraju biti stacionarni, čak je i bolje da su prenosni i bežični pa smo tako imali prilike da se upoznamo sa jednim vrhunskim ostvarenjem brenda Bang & Olufsen.

Beosound A1

Bang & Olufsen Beosound A1 druge generacije je portabilni Bluetooth zvučnik manjih dimenzija ali vrlo potentnog zvuka. Dizajn je malo specifičan, meni najviše liči na neki hamburger, u suštini je u pitanju okrugao oblik, prečnika otprilike standardnog DVD diska s tim da je nešto deblji, otprilike oko 5-6cm na najdebljem delu. Nije ni težak tako da ćete lako moći da ga nosite sa sobom gde god vam treba. Naravno sam dizajn je takav da odiše luksuzom, sa sve posebnom trakom za držanje od prave prevrnute kože na kojoj je pločica sa Bang & Olufsen ispisom. Model koji smo mi dobili na test je bio u srebrnoj boji ali možete izabrati nekoliko boja kojima je svima zajedničko da prosto odišu luksuzom.

Sa strane se nalaze dugmići za Bluetooth povezivanje, regulisanje jačine i kontrolu puštanja pesama, ali su oni tako urađeni da samo utonu u gumu koja obavija donji deo, uopšte nisu izdignuti. Guma je tu zato što je sam zvučnik otporan na vodu i prašinu po IP67 standardu što znači da ga možete koristiti u kupatilu ali i na plaži, šta vam više odgovara.

Sam zvučnik ima ugrađenu i podršku za Alexa digitalnog asistenta preko koga mu možete zadavati naredbe, menjati pesme i slično. Kako su ugrađena čak tri mikrofona možete ga koristiti i za telefoniranje po principu spikerfona sa odličnim rezultatima po pitanju čistoće glasa. Uređaj se puni preko USB-C konekcije a ugrađena baterija mu omogućava oko 18 sati slušanja muzike na umerenoj jačini.

Kada smo već kod jačine zvuka umerena jačina je verovatno sve što će vam ikada i trebati, pogotovu u zatvorenom prostoru. Prosto je neverovatno koliko jak zvuk izlazi iz ovako malog uređaja – već preko polovine jačine je realno da u stanu nisam smeo da puštam muziku u doba kućnog reda kako ne bih imao posla sa komunalnom milicijom. Naravno basevi nisu baš tako duboki kao što je to slučaj na nekim standardnim zvučnicima ali je ukupno kvalitet zvuka zaista fenomenalan i odgovaraće čak i muzičkim entuzijastima. Sve Bang & Olufsen uređaje kontrolišete i preko adekvatne aplikacije za Android ili iOS gde možete dodatno podesiti i opcije ali i karakteristike zvuka prema svojim preferencijama.

Zaključak

Bang & Olufsen se kao brend pozicionirao tako da nije dovoljno da donose samo vrhunski zvuk – njihovi uređaji moraju i dizajnerski da odskaču od svega do sada viđenog i u tome itekako uspevaju. Sa cenom od preko 30.000 dinara ovaj uređaj je i do nekoliko puta skuplji od rekli bismo „običnih“ Bluetooth zvučnika, što je donekle i logično s obzirom da on teži da bude sve samo ne običan. Ako vam je to bitno onda možemo reći da poprilično visoka cena ne bi trebalo da bude problem.