Logo Game pub
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

Gamepub

REVIEW: Bang & Olufsen Beoplay E8

Navikli smo da su svuda oko nas bežični uređaji različitog tipa a konzumiranje muzike i različitih drugih sadržaja je uglavnom sada povezano sa stimovanjem sa interneta. U tom smislu na scenu stupaju uređaji koji se lako povezuju sa drugim, najčešće sa mobilnim telefonom, imaju više uloga i proizvode solidan zvuk. Međutim potpuno je novi nivo kada ovi uređaji dolaze od renomiranog proizvođača kao što je Bang & Olufsen.

Beoplay E8

Svedoci smo praktično jednog buma bežičnih bubica, a Beoplay E8 treće generacije su upravo to. Ovde se radi o izuzetno luksuznoj izradi i dizajnu, ovog puta u fenomenalnoj zlatnoj boji, mada je naravno na raspolaganju i još nekolicina drugih. Zlatna je ipak nekako najviše raskalašna od svih boja pa bi se reklo da su ove rezervisane za one koji baš žele da se istaknu. Sve od USB-C kabla preko kutijice pa do samih bubica je perfektno dizajnirano i uklopljeno i zaista izgleda odlično. Kutijica obezbeđuje dodatni vek trajanja baterije i služi za punjenje samih bubica a one u nju upadaju vrlo intuitivno i lagano, zaista se mislilo o svakom detalju. Dodatno u pakovanju dobijate čak četiri različite vrste silikonskih nastavaka tako da je zasigurno da ćete naći par koji najviše odgovara obliku vaših ušiju.

E8 treće generacije koje smo imali na testu se hvale vremenom trajanja baterije u samim slušalicama koje je oko 7 sati, ali čak do 35 sati sa punjenjem u kutijici što je zaista impozantan rezultat. Pogodnost je i to što kutiju možete puniti preko USB-C kabla ali i bežično preko Qi podloge za punjenje i to čak brzinom do 10W gde treba ukupno samo oko pola sata više za potpuno punjenje u odnosu na kabl, tačnije ukupno se ceo sistem napuni za oko 2 sata i 30 minuta. Kada smo kod tehničkih inovacija tu je i povezivanje preko Bluetooth 5.1 standarda koji omogućava brže povezivanje pri čemu se troši manje energije.

Utisci u radu su zaista pozitivni, deklarisano trajanje baterije je ispunjeno, lakoća rukovanja je na visokom nivou s tim da touch kontrole na slušalicama zahtevaju mali period navikavanja da biste lako prebacivali na sledeću pesmu ili pojačali/smanjili zvuk. Lično sam više pobornik fizičkih dugmića ali je očigledno trend da se ide ka svim kontrolama samo na dodir. Interesantna je i transparency opcija koja vam omogućava da kada samo dodirnete slušalicu ona mutira zvuk kako biste čuli šta vam neko govori, obratili pažnju na neke zvukove u okolini i slično. Ponovnim dodirom se naravno odmah vraćate nazad u svoje carstvo muzike tamo gde ste stali.

Kada govorimo o kvalitetu zvuka on je zaista na vrhunskom nivou i daje dobar dijapazon frekvencija, uključujući i vrlo dobar bas. Naravno opet sve parametre podešavate preko Bang & Olufsen aplikacije pa dodatno možete regulisati kako biste voleli da one zvuče. Zamerka ide što bubice nemaju aktivno poništavanje spoljašnje buke (Active Noise Cancelling) dok neki njihovi glavni konkurenti u ovom cenovnom rangu, na primer Apple AirPods Pro, to imaju.

Zaključak

Bang & Olufsen se kao brend pozicionirao tako da nije dovoljno da donose samo vrhunski zvuk – njihovi uređaji moraju i dizajnerski da odskaču od svega do sada viđenog i u tome itekako uspevaju. Cena E8 bubica je preko 40 hiljada dinara je nešto što svakako nije nimalo jeftino, čak i u poređenju sa vrlo skupom konkurencijom. Slični uređaji se mogu naći i za višestruko niže cene, čak i sa relativno dobrim kvalitetom zvuka, ali definitivno neće moći da iznesu takav imidž kao što to radi Bang & Olufsen. Ako vam je bitno da se istaknete u moru konfekcije onda su ovi proizvodi definitivno idealni za vas.